Troya proposa una regidoria de feminisme i drets LGTBIQ+

22/5/23

En Comú Podem Reus proposa la creació d’una regidoria de feminisme i defensa dels drets LGTBIQ+ que permeti articular polítiques feministes per aconseguir la igualtat d’oportunitats entre els veïns i veïnes de Reus i protegir els drets del col·lectiu LGTBIQ+.

La candidata d’En Comú Podem ha presentat aquesta tarda les principals accions en matèria de feminisme i LGTBIQ+ que la formació proposa per a les eleccions municipals. Ho ha fet acompanyada de la diputada al Parlament de Catalunya, Susana Segovia, que s’ha desplaçat a Reus per mostrar el seu suport a la candidatura local.

Segons ha destacat Segovia: “En Comú Podem és l’única garantia que a Reus hi hagi un govern d’esquerres i un govern realment feminista”. Un govern feminista que garanteixi que s’aplica aquesta perspectiva a totes les polítiques del consistori, incloent-hi l’urbanisme, els drets laborals, l’educació, l’acompanyament a les víctimes de la violència de gènere o l’habitatge.

Per la seva banda, Troya ha destacat tres elements en l’eix del feminisme i els drets LGTBIQ+. La primera consisteix a crear la regidoria de feminisme i drets LGTBIQ+ perquè pugui treballar de manera específica en aconseguir aquesta mirada en totes les accions del futur govern municipal. A més, proposa dedicar un 1% del pressupost de l’Ajuntament a polítiques feministes i de defensa dels drets LGTBIQ+, amb previsió d’arribar a assolir un 3% del pressupost total. Finalment, la tercera acció busca “democratitzar les cures, que siguin responsabilitat de tothom i estiguin distribuïdes de manera equitativa”. En aquest sentit, ha anunciat dues mesures concretes que són la creació d’un centre de cures i d’un cangur municipal per millorar la conciliació entre la vida laboral i familiar.

En Comú Podem Reus ha presentat aquestes propostes amb l’objectiu de convertir la nostra ciutat en un referent en polítiques feministes i de defensa dels drets LGTBIQ+, per tal d’assolir una igualtat efectiva entre totes les persones que viuen a Reus.