En Comú Podem Reus planteja la creació d’un centre de protecció animal municipal

El diari Reusdigital.cat publicava el dilluns 24 d’abril que En Comú Podem Reus proposa la creació d’un centre municipal de protecció animal per assumir la tasca de garantir els drets i el benestar animal. S’ha reunit amb l’associació Reus Gats i amb el Director General de drets dels animals del Ministeri de drets socials i agenda 2030, Sergio Torres.

Instal·lacions públiques per fomentar l’adopció i controlar les colònies felines

A la trobada s’ha posat en relleu la situació de la ciutat en matèria de drets animals, que segons el grup municipal és gestionada per «una regidoria que actua amb deixadesa, posant en mans d’una empresa privada amb exclusiu interès econòmic el benestar i acollida dels animals». Per aquest motiu, En Comú Podem Reus proposa la creació d’un centre municipal de protecció animal.

El centre disposaria d’unes instal·lacions públiques adequades per desenvolupar les actuacions per reduir les colònies felines i fomentar l’adopció de gats i gossos. També comptaria amb un equip professional públic veterinari i suposaria un estalvi en els pressupostos municipals.

Segons el número 2 de la candidatura d’En Comú Podem Reus, Andreu Agredano, «valorem molt positivament la tasca del voluntariat en protecció animal i pensem que l’ajuntament ha d’apostar per un diàleg permanent amb les entitats».